Karnawałowe róże – idealnie kruche

Karnawałowe róże - idealnie kruche

Karnawałowe róże – idealnie kruche

Polskim klasykiem karnawałowym oprócz pączków są faworki. Z identycznego ciasta przygotujesz róże karnawałowe. Robi się je z 3-5 krążków ciasta, które skleja się razem i smaży podobnie jak faworki w głębokim tłuszczu. Po usmażeniu posypuje się je cukrem pudrem i dekoruje ulubionym dżemem. Nieco więcej z nimi pracy ale prezentują się bardzo efektownie, a dzięki małemu kleksowi dżemu smakują jeszcze lepiej niż faworki.

Są kruchutkie i pyszne, spróbuj zrobić je dla odmiany! Przepis jest idealny, prosty i nieprzekombinowany. Pochodzi z kuchni polskiej.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.