Nadziewane Papryczki Jalapeno
Małe papryczki nadziewane mięsem to fajna przekąska, którą możemy podać na przeróżne uroczystości.
Składniki:
• ½ fileta z kurczaka
• Jajko
• Cebula
• ½ papryki żółtej
• 10 dag sera żółtego
• Przyprawa do grosa
2 ogórki konserwowe
• Sól
• 6 papryczek Jalapeno
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy bardzo drobno i przekładamy do miski.
2. Wbijamy jajko oraz dodajemy drobno pokrojona cebulę.
3. Następnie drobno pokrojone ogórki, pokrojoną paprykę oraz starty na tarce o dużych oczach ser.
4. Doprawiamy przyprawą oraz solą i dokładnie mieszamy.
5. Papryki kroimy na pół i usuwamy nasiona.
6. Napełniamy wcześniej przygotowanym farszem.
7. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
8. Zapiekamy 30 minut w 180 °C. Pod przykryciem.
9. Danie gotowe.
10. Smacznego.
1 Komentarz