Kopertki z serem i papryką
Bajeczne kopertki ze schabu z nietypowym farszem.
Składniki:
• 1 kg schabu
• 10 dag sera żółtego
• Pęczek szczypiorku
• Papryka czerwona
• 2 łyżki majonezu
• Bułka tarta do panierki
• 2 jajka
• Olej do smażenia
• Sól
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy doprawiamy pieprzem oraz solą.
2. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach, dodajemy posiekany szczypiorek. Pokrojoną drobno paprykę oraz majonez.
3. Wszystkie składniki na razem dokładnie mieszamy. I nakładamy na środek każdego kawałka mięsa.
4. Składamy w kształt kopertek i panierujemy w roztrzepanym widelcem jaku i bułce tartej.
5. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
6. Kotlety gotowe.
7. Smacznego.