Biszkopt orzechowo – kakaowy

Biszkopt orzechowo - kakaowy

Biszkopt orzechowo – kakaowy

Co roku mamy nadmiar orzechów włoskich. Ciężko je przejeść, więc od czasu do czasu wymyślam jakieś wypieki orzechowe. Synek prosi o torty, bo podobają mu się wyglądem i lubi pomagać, a jak synek prosi, to mama nie ma serca odmówić i raz na jakiś czas piekę tort na orzechowym biszkopcie. Tym razem przygotowałam biszkopt orzechowy z kakao. Biszkopty orzechowe mają specyficzny smak i wygląd, a do tego są wilgotne. W zasadzie to nawet nie przełożone kremem świetnie smakują. Biszkopty orzechowe można robić na całych jajkach, samych białkach lub pół na pół. Ja dziś przygotowałam biszkopt z białek i całych jajek z dodatkiem kaszy manny.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.