Babka na białkach
Jeśli zostało wam sporo białek z pączków lub faworków i nie wiecie co z nimi zrobić, to zapraszam po przepis na pyszną babkę marmurkową na białkach. Mi właśnie nazbierało się trochę białek, więc postanowiłam upiec z nich jakieś pyszne ciasto. Od kilku dni miałam smak na ciasto marmurkowe, takie tradycyjne, bez udziwnień, żadnych kremów, tylko z polewą czekoladową, takie pyszne i wilgotne. Postanowiłam więc połączyć te dwa fakty i upiekłam dziś z rana babkę marmurkową na białkach. Miało być bez udziwnień, ale oczywiście się nie obyło. Babkę zrobiłam w trzech kolorach i co za tym idzie, trzech smakach. Babka wyszła naprawdę piękna w przekroju, taka jak zaplanowałam, choć może na zdjęciu tego dokładnie nie widać. Babkę polałam czekoladą. Jest jeszcze ciepła, ale nie mogłam wytrzymać i już ją rozkroiłam. Oto przepis: