Biszkopt orzechowo – kakaowy na białkach

Biszkopt orzechowo - kakaowy na białkach

Biszkopt orzechowo – kakaowy na białkach

Karnawał trwa w najlepsze, a wraz z nim sezon na wszelkiego rodzaju pączki, oponki i faworki. Najlepsze pączki czy faworki są na samych żółtkach. W niektórych przepisach każą użyć ich nawet 10 lub więcej. Często powstaje więc pytanie co zrobić z pozostającymi białkami. Ja zbieram zawsze pozostające mi z różnych wypieków białka do jednego pojemnika i je zamrażam. Gdy uzbiera mi się już jakaś konkretna ilość, wtedy robię jakiś wypiek z samych białek. Dziś właśnie mam dla was przepis na biszkopt orzechowo – kakaowy z samych białek w ilości dziesięciu sztuk. Taki biszkopt jest idealny do tortów czy do ciast z kremem. Ale również może stanowić samodzielne ciasto. Wystarczy go oblać czekoladą lub posypać cukrem pudrem. Ten biszkopt jest bowiem sam w sobie wilgotny za sprawą orzechów i bardzo smaczny. Oto przepis:

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.