Gołąbkowy Hit

Gołąbkowy Hit

Gołąbkowy Hit

Każdy robi gołąbki z mięsem mielonym a może tak trochę odmiany?

Składniki:
• 1 filet z kurczaka
• 6 liści kapusty włoskiej
• 2 papryki czerwone
• Zielona papryka
• Cebula
• 6 szt. Ogórki konserwowe
• Koncentrat pomidorowy
• 6 plasterków sera żółtego
• Sól
• Papryka ostra

Sposób przygotowania:
1. Kapustę obgotowujemy, mięso kroimy w plastry i rozbijamy, solimy.
2. Liść kapusty rozkładamy na desce, na liściu układamy mięso, następnie plaster sera, paseczek ogórka oraz papryki i zwijamy tak samo jak gołąbki.
3. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
4. Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
5. Do cebule dodajemy papryki pokrojone w paseczki oraz ogórki w pół plasterki, prużymy aż warzywa będą miękkie.
6. Pod koniec prużenia wlewamy przecier i doprawiamy papryką oraz solą.
7. Sosem warzywnym polewamy gołąbki.
8. Zapiekamy 30 minut w 180°C.
9. Danie gotowe.
10. Smacznego.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.