Roladki Rambo
Roladki, ze schabu które zasmakują każdemu.
Składniki:
• 1 kg schabu
• Cebula
• 25 dag pieczarek
• 15 dag sera żółtego w plasterkach
• 5 łyżek ketchupu pikantnego
• Bułka tarta do panierki
• 2 jajka
• Olej do smażenia
• Pieprz
• Sól
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.
2. Cebule obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
3. Do cebuli dodajemy bardzo drobno pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.
4. Na każdym kawałku mięsa układamy plasterek sera, smarujemy cienko ketchupem i nakładamy łyżkę farszu z grzybów.
5. Zawijamy brzegi mięsa i składamy tak żeby farsz nam nie wypadł.
6. Panierujemy w roztrzepanym jajku oraz w bułce tartej.
7. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
8. Roladki Gotowe.
9. Smacznego.