Roladki Meandry
Kolorowe roladki z nadzieniem warzywnym.
Składniki:
• ½ kg schabu
• Mały brokuł
• 5 dag sera żółtego
• ½ papryki czerwonej
• ½ puszki groszku
• Bułka tarta do panierki
• Jajko
• Olej do smażenia
• Sól
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.
2. Brokuł gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu drobno kroimy i przekładamy do naczynia.
3. Dodajemy pokrojona drobno paprykę oraz starty na tarce o dużych oczach ser.
4. Następnie odlewamy z zalewy groszek i łączymy z warzywami, mieszamy wszystkie składniki razem.
5. Gotowy farsz nakładamy na środek każdego kawałka mięsa i zwijamy robią roladki.
6. Panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
7. Smażymy na rozgrzanym oleju.
8. Roladki gotowe.
9. Smacznego.