Udka Hula kula
Soczyste nadziewane udka aromatycznymi warzywami
Składniki:
• 8 udek z kurczaka
• Przyprawa „Pomysł na soczystego kurczaka”
• Sól
• 20dag brukselki
• 1 marchew
• 1 papryka czerwona
• ½ pęczka szczypiorku
• 3 łyżki ketchupy pikantnego
Sposób przygotowania:
1. Z mięsa wyjmujemy kości, doprawiamy przyprawą na soczystego kurczaka oraz solimy
2. Brukselkę gotujemy w osolonej wodzie, po czym kroimy na 3 części i przekładamy do miski
3. Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach, łączymy z brukselką
4. Paprykę kroimy w drobne paseczki, a szczypiorek drobno siekamy
5. Wszystkie warzywa mieszamy razem z ketchupem
6. Gotowym farszem nadziewamy udka, mięso zawijamy tak, aby farsz nam nie wypadł
7. Układamy w rękawie do pieczenia i pieczemy 30 min w 180 stopniach Celsjusza
8. Udka gotowe
9. SMACZNEGO