Polędwiczki Belzebubki

Polędwiczki Belzebubki

Polędwiczki Belzebubki

Jednym z najcenniejszym gatunków mięsa wieprzowego jest polędwiczka, która jest bardzo delikatna i szlachetne. Szybka w przygotowaniu oraz bardzo smaczna.

Składniki na marynatę:
• 2 łyżki sosu sojowego
• 1 łyżka octu jabłkowego
• 2 łyżki przecieru pomidorowego
• Zalewa z ananasów
• Pieprz

Dodatkowo:
• Polędwiczka wieprzowa
• Olej do smażenia
• Puszka brzoskwiń
• Puszka ananasów
• Papryka czerwona
• 1 łyżka maki ziemniaczanej

Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w 2 cm plastry i lekko rozbijamy dłonią, solimy.
2. Wszystkie składniki na marynatę, mieszamy i zanurzamy w niej mięso, odstawiamy na 2 godziny.
3. Po tym czasie prużymy mięso na rozgrzanym oleju, marynatę zostawiamy.
4. Pokrojone brzoskwinie wraz zalewą, przekładamy na druga patelnię.
5. Dodajemy pokrojone ananasy oraz paprykę pokrojoną w paseczki, prużymy.
6. Pozostałą zalewę wlewamy do sosu z ananasami, brzoskwiniami, papryką i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody, chwilkę gotujemy
7. Na koniec łączymy z mięsem
8. Danie gotowe
9. Smacznego

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.