Zupa Złej Teściowej
Bardzo syta zupa, więc możemy już nie robić drugiego dania.
Składniki:
• ½ kg ziemniaków
• 1 marchew
• Cebula
• 2 laski kiełbasy podwawelskiej
• Papryka czerwona
• Papryka żółta
• Olej do smażenia
• Kostka rosołowa
• 200 ml przecieru pomidorowego
• Papryka czerwona
• Puszka fasolki czerwonej
• 1 łyżka mąki pszennej
• Sól
• Papryka ostra
Sposób przygotowania:
1. Ziemniaki, marchew obieramy, kroimy w kostkę zalewamy wodą, solimy i gotujemy
2. Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju
3. Do cebuli dodajemy pokrojoną w pół plasterki kiełbasę oraz paprykę w paseczki
4. Pod koniec gotowania ziemniaków, dodajemy kostkę oraz kiełbasę z papryką
5. Następnie dodajemy przecier pomidorowy, paprykę ostrą oraz fasolkę czerwoną
6. Na koniec zupę zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody i chwilkę gotujemy
7. Zupa gotowa
8. Smacznego