Tęczowe naleśniki

Tęczowe naleśniki

Tęczowe naleśniki

2 porcje
Czas przygotowania 20 minut
Moja propozycja na piątkowy obiad, trzeba trochę urozmaicać posiłki. Jajecznica w naleśniku, polecam.

Składnik na naleśniki:
• 1 szk. mąki pszennej
• Jajko
• Sól
• 3/4 szk. wody gazowanej
• 3/4 szk. mleka

Składniki na farsz:
• 2 jajka
• ½ papryki czerwonej
• Kawałek ogórka świeżego
• ½ pomidora
• Trochę szczypiorku
• Sól
• Pieprz
• 1 łyżeczka masła

Sposób przygotowania:
1. Zaczynamy od farszu, jajka wbijamy do miski, dodajemy pokrojone w kostkę warzywa i posiekany szczypiorek oraz doprawiamy pieprzem i solą
2. Smażymy na rozgrzanym masełku, odstawiamy na bok.
3. Do miski wsypujemy mąkę, wbijamy jajko, solimy, wlewamy wodę i stopniowo mieszając łyżką mleko, uważając żeby nie zrobiły się grudki
4. Ciasto wylewamy na patelnie lub na naleśnikarkę i smażymy naleśniki
5. Na każdym naleśniku, na środku układamy farsz jajeczny i składamy ciasto w kopertki
6. Przed podaniem można delikatnie rozgrzać w piekarniku pod przykryciem
7. Smacznego

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.