Pieczone skrzydła z indyka

Pieczone skrzydła z indyka

Pieczone skrzydła z indyka

Indyk w stylu azjatyckim – skrzydła pieczone w piekarniku

Skrzydła z indyka przygotowane w stylu azjatyckim – w marynacie na bazie sosu sojowego i oleju, z dodatkiem soku z cytryny, miodu, czosnku oraz przypraw: imbiru, papryki słodkiej i chili. Pieczone w piekarniku, początkowo w rękawie do pieczenia, a następnie w odkrytym naczyniu żaroodpornym i obsypane sezamem. Tak przygotowane skrzydła są soczyste w środku i mają chrupiącą skórkę. Dzięki marynacie posiadają też oryginalny aromat oraz smak, będący połączeniem ostrego, kwaśnego i słodkiego.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.