Serce wysp zielonego Przylądka
Mięso można faszerować praktycznie wszystkim, każdy skład pasuje, więc moja propozycja trochę dziwna, ale wypróbujcie, bo warto.
Składniki:
• 1 ½ fileta z kurczaka
• 20 dag twarogu chudego
• Żółtko
• ½ papryki czerwonej
• ½ pęczka szczypiorku
• 1 łyżka musztardy
• Sól
• Przyprawa do kurczaka
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy na połówki, obcinamy wystające kawałki i robimy w środku otwór
2. Doprawiamy przyprawą oraz solą
3. Twaróg przekładamy do miski, ugniatamy widelcem, wbijamy żółtko, dodajemy musztardę oraz drobno pokrojoną paprykę i posiekany szczypiorek
4. Farsz dokładnie mieszamy i wkładamy w otwór w mięsie
5. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C
6. Przed podaniem kroimy w plastry, można podąć na ciepło jak również i jako przekąska na zimno
7. Smacznego