Zupa Magisterska

Zupa Magisterska

Zupa Magisterska

Pyszne danie jednogarnkowe, warzywa, mięso co nam więcej potrzeba, żeby najeść się do syta.

Składniki:
• 1 kg łopatki wieprzowej
• ½ kg ziemniaków
• 2 marchewki
• Cebula
• Papryka żółta
• Papryka czerwona
• Cukinia
• Papryczka chili
• 2 kostki rosołowe
• 3 listki laurowe
• Olej do smażenia
• 3 ziarna ziela angielskiego
• ½ kg pieczarek
• 200 ml przecieru pomidorowego
• 2 łyżki maki pszennej
• Sól
• Szczypta chili
• Pieprz

Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w kostkę, solimy i prużymy na rozgrzanym oleju
2. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, marchew obieramy kroimy w słupki, solimy i zalewamy wodą, gotujemy
3. Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju
4. Do cebuli dodajemy pokrojone w paseczki papryczki, papryczkę chili oraz obraną i pokrojoną w paski cukinie, solimy
5. Gdy ziemniaki są już prawie miękkie dodajemy kostki rosołowe, łączymy z warzywami, wrzucamy listki laurowe oraz ziele angielskie oraz mięso
6. Pieczarki kroimy w plasterki i prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy pieprzem oraz solą
7. Grzyby po usmażeniu dodajemy do zupy, wlewamy przecier pomidorowy oraz zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody, doprawiamy chili, chwilkę gotujemy
8. Zupa gotowa
9. Smacznego

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.