Roladki Oficerskie

Roladki Oficerskie

Roladki Oficerskie

Dziś proponuje pyszne roladki ze schabu z oliwkami i nie tylko

Składniki:
• ½ kg schabu
• Olej do smażenia
• Cebula
• Marchew
• Papryka żółta
• Papryka czerwona
• Oliwki czarne
• 2 jajka
• Bułka do panierki
• Sól
• Pieprz

Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą
2. Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju
3. Do cebuli dodajemy marchew obrana i stratą na tarce o dużych oczach
4. Następnie dodajemy pokrojone drobno papryki oraz pokrojone w plasterki oliwki
5. Farsz nakładamy na środek każdego kawałka mięsa i zwijamy w roladki
6. Panierujemy w roztrzepanym widelcem jaku oraz w bułce tartej
7. Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju
8. Roladki gotowe
9. Smacznego

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.