Kapuściane Kotlety

Kapuściane Kotlety

Kapuściane Kotlety

Siekane drobiowe kotlety z papryką, przykryte młodą kapustą, zapiekane w piekarniku

Składniki:
• ½ główki kapusty młodej
• 1 marchew
• ½ łyżki Vegety
• ½ łyżeczki octu
• 5 łyżek mąki pszennej
• 4 łyżki mąki ziemniaczanej
• 1 filet z kurczaka
• 3 jajka
• Sól
• Papryka ostra
• Papryka czerwona
• 2 łyżki ketchupu pikantnego
• Olej
• 20 dag sera żółtego

Sposób przygotowania:
1. Kapustę drobno szatkujemy, marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczach, warzywa zalewamy wodą, dodajemy Vegetę i gotujemy
2. Pod koniec gotowania wlewamy ocet i zagęszczamy mąką rozrobioną w niewielkiej ilości wody, chwilkę gotujemy i odstawiamy na bok
3. Mięso kroimy w drobno kostkę, przekładamy do miski i wbijamy jajka, wsypujemy mąki, sól, paprykę ostrą, dodajemy drobno pokrojoną paprykę czerwoną oraz wlewamy ketchup. Dokładnie mieszamy
4. Dużą łyżką nakładamy na rozgrzany olej w kształcie kotleta schabowego i smażymy z obu stron
5. Po usmażeniu układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
6. Na każdy kotlet kładziemy kapustę i posypujemy startym na tarce o dużych oczach serem
7. Zapiekamy w 180 ° C do chwili rozpuszczenia się sera
8. Kotlety gotowe
9. Smacznego

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.