Zupa Ambitna Ania

Zupa Ambitna Ania

Zupa Ambitna Ania

Pyszna zupka rozgrzewająca, która również nam zastąpi drugie danie.

Składniki:
• ½ kg ziemniaków
• Cebula
• 2 marchewki
• 3 papryki czerwone
• 3 laseczki kiełbasy śląskiej
• 200 ml przecieru pomidorowego
• Puszka pomidorów
• 2 łyżeczki mąki pszennej
• ½ szklanki śmietany 18%
• 1 łyżka Vegety
• Olej do smażenia
• Sol
• Chili

Sposób przygotowania:
1. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy. Gdy zbiorą się nam szumy, zbieramy i wsypujemy Vegetę
2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju
3. Marchew obieramy, kroimy w słupki i dodajemy do cebuli
4. Następnie dodajemy pokrojone również w słupki papryki, solimy i chwilkę prużymy
5. Warzywa łączymy z ziemniakami
6. Kiełbasę kroimy w pół plasterki, podsmażamy na rozgrzanym oleju i przekładamy do garnka z zupą
7. Pod koniec gotowania wlewamy przecier, pomidory z puszki, doprawiamy solą oraz chili i zagęszczamy mąką rozrobioną ze śmietaną, 2 minutki gotujemy
8. Zupa gotowa
9. Smacznego

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.