Tortille z sałatką z tuńczyka
Przychodzę dziś do Was z propozycją, którą możecie wykorzystać na kolację, zamiast tradycyjnych kanapek. Z poniższych składników otrzymacie 3-4 tortille (w zależności od rozdysponowania nadzienia) nafaszerowane sałatką z tuńczyka z jajkami, ogórkiem i czerwoną cebulą. Ja otrzymałam 3 sztuki, i dodatkowo każdą z nich pokroiłam na 3 mniejsze kawałki. W smaku wyszły super i wszystko byłoby ok, gdyby nie to, że sałatka wyszła dość luźna i uciekała mi z tortilli (czyżby jednak za dużo majonezu? ) 😉 Dobrze, że zrobiłam ją dla nas na kolację i każdy miał swój talerzyk, bo jako przekąska imprezowa słabo by się w tej wersji sprawdziły 😉 Z tego też powodu Wam radzę zawinąć je tak jak zawija się krokiety i ewentualnie przekroić na pół, tak aby choć jedna strona była zabezpieczona przed uciekającym farszem. I nie zrażajcie się tym co napisałam, w smaku jest pyszna i mimo wszystko warto zrobić 🙂