Śnieżny Puch – ciasto
Śnieżny Puch to ciasto pyszne, delikatne i lekkie. Dodatkową jego zaletą jest to, że przygotowuje się je bardzo szybko, trzeba tylko poczekać cierpliwie aż stężeje i dopiero można się nim zajadać. Zastanawiałam się, jak posmakuje ciasto moim najbliższym. Bardzo smakowało jak się okazało, a to że nie jest zbyt słodkie było dodatkowym atutem.
Robiąc to ciasto wysypujcie wiórki kokosowe na lekko tężejące ciasto, chodzi o to by wiórki nie zanurkowały w masie a utrzymały się na wierzchu, można je dodatkowo delikatnie ugnieść dłonią. Galaretkę wlewałam do masy zimną a nie tężejącą. Jeśli macie takie wyczucie w czasie i zdążycie wlać galaretkę kiedy już lekko zacznie gęstnieć to owszem można, ja niestety takiego wyczucia nie mam i zawsze mam problem z wylaniem równej i pięknej galaretki na wierzch jakiegoś ciasta, czy nawet jak tu dodać do masy o odpowiedniej konsystencji. Zawsze albo zapomnę albo tysiąc innych spraw w tym czasie się dzieje 🙂
Zróbcie to ciacho, jest pyszne!