Biała kiełbasa w młodej kapuście

Biała kiełbasa w młodej kapuście

Biała kiełbasa w młodej kapuście

Pyszne danie na kolacje z białą kiełbasą i młoda kapustką.

Składniki:
• 1 główka kapusty młodej
• 2 marchewki
• 1 łyżka Vegety
• 1 kg kiełbasy białej
• 2 papryki czerwone
• Puszka kukurydzy
• 200 ml przecieru pomidorowego
• Papryka ostra
• 1 łyżka mąki pszennej
• Olej do smażenia

Sposób przygotowania:
1. Kapustę drobno szatkujemy i przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy.
2. Do kapusty dodajemy obraną i startą na tarce o dużych oczkach marchew i wsypujemy Vegetę.
3. Kiełbasę kroimy w 2 cm plasterki i przesmażamy na rozgrzanym oleju, następnie przekładamy do kapusty.
4. Papryki obieramy z nasion, kroimy w drobne paseczki i również łączymy z kapustą.
5. Na koniec dodajemy odlaną z zalew kukurydzę oraz przecier, doprawiamy solą oraz papryką Sotrą i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilość wody.
6. Chwilkę gotujemy i danie gotowe.
7. Smacznego.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.