Roladki Admirałki

Roladki Admirałki

Roladki Admirałki

Roladki z aromatycznymi pieczarkami i cebulką.
6 porcji
30 minut przygotowania
Składniki:
• ½ kg schabu
• 20 dag pieczarek
• Cebula mała
• Marchew
• 2 jajka
• Bułka tarta do panierki
• Serek topiony
• Sól
• Pieprz

Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą
2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju
3. Do cebuli dodajemy pokrojone w plastry pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą
4. Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczach, łączymy z grzybami
5. Pod koniec prużenia dodajemy serek topiony i mieszamy do chwili roztopienia
6. Farszem smarujemy każdy kawałek mięsa
7. Zwijamy w roladki i panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz w bułce tartej
8. Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju
9. Roladki gotowe
10. Smacznego

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.