Roladki Agatki
Pyszne roladki z warzywami, które mogę znaleźć się na każdym stole podczas uroczystości są smaczne i soczyste.
6 porcji
30 minut przygotowania
Składniki:
• ½ kg schabu
• Cebula
• ½ papryki czerwonej
• ½ brokuł
• 3 plastry sera żółtego
• Bułka tarta do panierki
• 2 jajka
• Olej do smażenia
• Sól
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą
2. Brokuł gotujemy w osolonej wodzie
3. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju
4. Do cebuli dodajemy paprykę pokrojoną w paseczki
5. Pod koniec prużenia łączymy z ugotowanym brokułem
6. Na każdym kawałku mięsa układamy po połówce plasterka sera żółtego i po łyżce farszu z warzyw
7. Zwijamy w roladki i panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz w bułce tartej
8. Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju
9. Roladki gotowe
10. Smacznego