Zraziki Simby
Roladki wieprzowe w sosie musztardowym, łatwy szybki sposób na obiad.
Składniki:
• ½ kg schabu
• 4 łyżki musztardy sarepskiej
• 1 kg pieczarek
• cebula
• Sól
• Mąka pszenna do obtoczenia
• Olej do smażenia
• 2 łyżeczki mąki pszennej
• ½ szk. śmietany 18%
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i solimy
2. Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju
3. Do cebuli dodajemy pokrojone w plastry pieczarki
4. Każdy kawałek mięsa smarujemy cienko musztardą i nakładamy po łyżce grzybów
5. Zwijamy robią roladki, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju
6. Podlewamy wodą i prużymy na chwili, kiedy będą miękkie
7. Następnie łączymy z grzybami i zagęszczamy śmietaną rozrobioną z mąką, 2 minuty gotujemy
8. Zraziki gotowe.
9. Smacznego