Imprezowe Kajzerki
Czy jedliście takie bułeczki na śniadanie lub kolacje?
Bułki kajzerki faszerowane kurczakiem i warzywami w panierce. Bułeczki takie możemy również podać na różne uroczystości, będą Hitem na imprezach.
12 porcji
30 minut czas przygotowania
Składniki:
• 6 bułek kajzerek
• ½ fileta z kurczaka
• 1 łyżeczka przyprawy gyros
• Sól
• Olej do smażenia
• 1 papryka żółta
• 1 papryka czerwona
• 6 plasterków sera żółtego
• 4 liście kapusty
• 2 jajka
• Bułka tarta do panierki
• ½ szk mleka
Sposób przygotowania:
1. Bułki kroimy na połowę i wycinamy otwór w każdej połowie bułki wyjmując środek.
2. Mięso kroimy w drobną kostkę, doprawiamy przyprawą gyros oraz solą i prużymy na rozgrzanym oleju.
3. Do mięsa dodajemy drobno pokrojone papryki oraz kapustę.
4. W środek każdej połówki bułki układamy po połowie plastra żółtego sera, następnie po łyżce farszu.
5. Bułki spłaszczamy ręką tak żeby zamknął się otwór, zanurzamy w mleku, panierujemy w jajku oraz w bułce tartej.
6. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
7. Gotowe, smacznego.