Kurczak w sosie musztardowym z boczniakami

Kurczak w sosie musztardowym z boczniakami

Kurczak w sosie musztardowym z boczniakami

Soczyste i kruche mięso w ciemnym i aromatycznym sosie musztardowym pełnym boczniaków.

Filety z kurczaka z boczniakami i cebulą w sosie musztardowym. Soczyste i kruche mięso w ciemnym i aromatycznym sosie pełnym boczniaków. Sos musztardowy można wykonać w wersji łagodniejszej dodając musztardy delikatesowej lub w wersji ostrzejszej z musztardą sarepską. Dzięki musztardzie sos nabiera dość intensywnego smaku oraz aromatu, a śmietanka kremówka dodaje lekkiej nuty słodyczy. W połączeniu z delikatnym mięsem kurczaka całość smakuje znakomicie! Danie świetnie komponuje się z kaszami, makaronem, a także ziemniakami…

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.