Fasolowe roladki
Roladki ze schabu z fasolką szparagową oraz aromatycznym koperkiem
Składniki:
• ½ kg schabu
• 20 dag fasolki szparagowej
• 1 serek śmietankowy
• ½ pęczka koperku
• 2 jajka
• Bułka tarta do panierki
• Olej do smażenia
• Sól
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.
2. Z fasoli obcinamy końcówki i gotujemy w osolonej wodzie.
3. Serek mieszamy z posiekanym koperkiem.
4. Na każdy plaster mięsa smarujemy serkiem i układamy trochę fasoli.
5. Zwijamy w roladki, panierujemy w roztrzepanym widelcem jaku oraz w bułce tartej
6. Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.
7. Roladki gotowe.
8. Smacznego.