Fileciki ze szparagami i jajkiem

Fileciki ze szparagami i jajkiem

Fileciki ze szparagami i jajkiem

Delikatne mięso z kurczaka ze szparagami w sosie serowym.

3 porcje
35 minut czas przygotowania

Składniki:
• ½ fileta z kurczaka
• 2 jajka ugotowane na twardo
• ½ pęczka szparag
• 5 pomidorków koktajlowych
• Opakowanie sos cztery sery
• ½ szk. śmietany 18 %
• ½ szk. wody
• Sól
• ½ łyżki curry
• Olej do smażenia

Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy na mniejsze podłużne paski, doprawiamy przyprawą curry oraz solą i prużymy na rozgrzanym oleju
2. Szaragi myjemy, obcinamy twarde końcówki, gotujemy w osolonej wodzie 10 minut, następnie na patelnie wlewamy olej, rozgrzewamy i przekładamy szparagi, prużymy.

3. Sos cztery sery rozrabiamy ze śmietaną oraz wodą i wlewamy do szparag, chwilkę gotujemy.
4. Sos wlewamy na dno dowolnego naczynia.
5. Na sosie układamy mięso, na około przekrojone na pół pomidorki i obrane ze skorupek, pokrojone na cząstki jajka.
6. Potrawa gotowa
7. Smacznego

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.