Pizzerki Noe
Szybki sposób na pyszną kolacje dla najmłodszych i dorosłych.
Składniki:
• Opakowanie ciasta pizza
• 7 g drożdży suchych
• 2 szklanki wody
• Cebula
• 15 dag pieczarek
• 15 dag szynki
• Papryka czerwona
• 6 łyżek ketchupu
• 15 dag sera żółtego
• Oregano
• Bazylia
• Sól
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Proszek ciasta na pizze wsypujemy do miski, dodajemy drożdże oraz wodę, wyrabiamy i odstawiamy do wyrośnięcia.
2. Cebulę obieramy, kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
3. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki oraz pokrojoną w paseczki paprykę oraz szynkę, doprawiamy pieprzem oraz solą.
4. Gdy ciasto podwoiło swoją objętość robimy małe kulki i rozpłaszczamy dłonią, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
5. Każdy kawałek ciasta smarujemy cienko ketchupem i nakładamy farsz z grzybów.
6. Pieczemy w piekarniku 20 minut w 180 °C.
7. 5 minut przed końcem pieczenia posypujemy serem startym na tarce o dużych oczach.
8. Pizzerki gotowe.
9. Smacznego.