Ala stroganoff z boczniakami

Ala stroganoff z boczniakami

Ala stroganoff z boczniakami

Bardzo prosty sposób na pyszna potrawkę jak ktoś nie lubi boczniaków można zastąpić pieczarkami.

Składniki:
• 1 filet z kurczaka
• Cebula
• 200 g boczniaków
• 5 ogórków kiszonych
• Fix schab Ala Stroganow
• ½ szklanki śmietany 18%
• ½ szklanki wody
• Przyprawa do kurczaka
• Olej do smażenia
• Sól
• pieprz

Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju i doprawiamy solą oraz przyprawą do kurczaka
2. Na drugiej patelni typu WOK prużymy obraną i drobno pokrojoną cebulę
3. Do cebuli dodajemy oczyszczone, umyte i pokrojone w paski boczniaki, doprawiamy solą oraz pieprzem
4. Ogórki kroimy w kostkę i łączymy z grzybami
5. Na koniec zagęszczamy potrawę fix- Em rozrobionym z wodą oraz śmietaną, chwilkę gotujemy
6. Danie gotowe
7. Smacznego

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.