Roladki Beatki
Roladki ze schabu z aromatycznym grzybami oraz serem mozzarellą.
Składniki:
• 1 kg schabu
• Cebula
• 100 g boczniaków
• Mozzarella
• Olej do smażenia
• 2 jajka
• Bułka tarta do panierki
• Sól
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą
2. Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju
3. Do cebuli dodajemy oczyszczone, umyte i pokrojone w paski boczniaki, doprawiamy solą oraz pieprzem
4. Na każdy kawałek mięsa układamy po paseczku mozzarelli i po łyżce farszu z grzybów
5. Zwijamy w roladki i panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku a następnie w bułce tartej
6. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony
7. Roladki gotowe
8. Smacznego