Polędwiczki w sosie Whiskey

Polędwiczki w sosie Whiskey

Polędwiczki w sosie Whiskey

Polędwiczka wieprzowa jest szlachetnym, wybornym i chudym mięsem. Niezwykle uniwersalnym, bowiem świetnie komponuje się z różnymi dodatkami. Można ją smażyć, piec, grillować – zawsze smakuje wyśmienicie. Nie wymaga długiej obróbki termicznej, dzięki czemu można już w pół godziny przygotować z niej wykwintne danie. I takie danie dziś serwuję! Proste, szybkie, ale jakże eleganckie. Delikatna i krucha polędwiczka z fantastycznym, kremowym sosem na bazie irlandzkiej whiskey. Podana z młodymi ziemniaczkami i chrupiącymi warzywami. Kwintesencja smaku w każdym kęsie!

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.