Kolorowa rolada z kurczaka

Kolorowa rolada z kurczaka

Kolorowa rolada z kurczaka

Królowa imprez, niesamowicie wyglądająca rolada z kurczaka, faszerowane papryczki a to wszystko w jednej formie do pieczenia. Roladę można podać nie tylko na ciepło jako danie obiadowe, idealnie pasuje na kanapki.

Składniki:
• 3 połówki fileta z kurczaka
• Sól
• Przyprawa do kurczaka
• 2 opakowania mix słodkiej mini papryki
• 1 brokuł
• ½ opakowania mini marchewek
• 1 marchew
• 1 serek meksykański
• 6 plastrów sera żółtego

Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy solą oraz przyprawą do kurczaka.
2. Następnie układamy w formie podłużnej, tak żeby przykryć dno, brzegi formy oraz żeby zwisały nam kawałki mięsa, którym później zakryjemy wierzch rolady.
3. Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu połowę przekładamy do miski, resztę odstawiamy brokuł na bok, dodajemy obraną i startą na tarce o dużych oczach marchew oraz serek meksykański i dokładnie mieszamy.
4. Z papryczek usuwamy nasienie, nie kroimy na pół tylko ścinamy zieloną część i tak usuwamy nasiona żeby powstał nam podłużny otwór.
5. Papryczki nadziewamy warzywnym farszem i układamy wzdłuż na mięsie.
6. Następnie układamy 3 plastry żółtego sera i ugotowane mini marchewki.
7. Następną warstwą jest pozostały brokuł i ponownie przykrywamy 3 plasterkami sera.
8. Na koniec przykrywamy zwisającym z formy mięsem i pieczemy 40 minut pod przykryciem w 180 °C
9. Po upieczeniu kroimy i podajemy.
10. Danie gotowe.
11. Smacznego.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.