Grillowana “Cukinia po Kaszubsku”, przetwory na zimę

Grillowana "Cukinia po Kaszubsku", przetwory na zimę

Grillowana “Cukinia po Kaszubsku”, przetwory na zimę

Genialny sposób na zamknięcie smaków lata w słoiczkach 😉

Grillowana cukinia jest pyszna, ale można się nią cieszyć tylko latem, tak więc wymyśliłam ten przepis, żeby wydłużyć okres radości i zamknęłam lato w słoikach. Zimą je otworzę i wypuszczę wspomnienia ciepłych, letnich nocy z grillem na talerze 😉 Pyszne, bez octu i nadaje się do wszystkiego, taka rzecz potrzebna pod ręką 😉 . Doskonała na kanapki, po podgrzaniu jest świetną przystawką lub daniem głównym. Może być także użyta do zapiekanek czy nawet jako sos do placków ziemniaczanych. Ciężko z cukinii zrobić coś pysznego do słoika, a cukinia po kaszubsku po prostu wymiata 😉

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.