Zupa chińska z kurczakiem
W tak upalne dni na pewno każdy z Was woli robić dania jednogarnkowe, proponuje pyszną zupkę z makaronem i delikatnym mięsem z kurczaka.
Składniki:
• 1 filet z kurczaka
• 1 opakowanie makaronu chińskiego
• 1 opakowanie mrożonki warzyw chińskich
• 1 łyżka sosu sojowego
• Fix do potraw chińskich
• Olej do smażenia
• Papryka ostra
• Sól
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w kostkę, solimy i prużymy na rozgrzanym oleju, następnie przekładamy do garnka większego, dodajemy warzywa chińskie, zalewamy wodą i gotujemy.
2. Pod koniec gotowania wlewamy sos sojowy, doprawiamy papryką ostrą oraz solimy i wlewamy fix do potraw chińskich rozrobiony w ½ szklance zimnej wody
3. Do zupy dodajemy pokruszony makaron chińskich i gotujemy 5 minut
4. Zupa gotowa
5. Smacznego