Cukinia marynowana na zimę. Domowe przetwory

Cukinia marynowana na zimę. Domowe przetwory

Cukinia marynowana na zimę. Domowe przetwory.

Cukinia to niemalże doskonałe warzywo. Możemy stworzyć z niej wyśmienite przetwory, sałatki obiadowe, dania główne, zupy, a nawet słodkości. Ja jestem miłośniczką wszystkich tych odmian. Dziś podzielę się z Wami moim przepisem na cukinię marynowaną. To mój sprawdzony sposób na chrupiącą, jędrną cukinię w delikatnej zalewie octowej. Taką cukinię wykorzystuję podobnie jak ogórki konserwowe. Podaję do obiadu, do grilla, czy do kanapek na kolację. Dobrze się też sprawdza na imprezach jako zakąska, czy unikatowy składnik do wszelkiej maści sałatek z majonezem.
Polecam 🙂

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.