Mielone z kapuście

Mielone z kapuście

Mielone z kapuście

Bardzo lubię kapustę za pewne większość z Was również, proponuje wykorzystać kotlety mielone i zatopić je w kapuście.

Składniki:
• ½ kg mięsa mielonego
• 3 jajka
• 1 Cebula
• 1 marchew
• Sól
• Papryka ostra
• 1 łyżeczka majeranku
• Olej do smażenia
• Mała główka kapusty
• 2 łyżki bułki tartej
• 1 marchew
• ½ łyżeczki octu
• 1 łyżeczka Vegety
• 1 łyżka mąki pszennej

Sposób przygotowania:
1. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz papryką.
2. Cebulę obieramy drobno kroimy i łączymy z mięsem.
3. Następnie dodajemy obraną i starta na tarce o dużych oczach marchew, wsypujemy majeranek oraz 2 łyżki bułki tartej i dokładanie wyrabiamy.
4. Robimy okrągłe kotlety i smażymy na rozgrzanym oleju
5. Kapustę drobno szatkujemy, marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczach.
6. Warzywa przekładamy do garnka zalewamy woda i gotujemy.
7. Doprawiamy Vegetą oraz octem.
8. Pod koniec gotowania zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości zimnej wody, chwilę gotujemy.
9. Kapustę wykładamy na dno naczynia i układamy kotlety.
10. Danie gotowe.
11. Smacznego.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.