Gołąbki z piekarnika z warzywami

Gołąbki z piekarnika z warzywami

Gołąbki z piekarnika z warzywami

14 porcji
50 minut czas przygotowania

Pyszne gołąbki z warzywami bez gotowania. Wystarczy wstawić do piekarnika a w tym czasie wypić kawę, nie martwiąc się, że nam się przypalą.

Składniki:
• 1 kg mięsa mielonego z łopatki
• 1 torebka ryżu
• 1 jajko
• 1 łyżka majeranku
• 1 duża marchew
• 1 duża pietruszka
• 1 główka kapusty
• 1 kostka rosołowa
• 200 g przecieru pomidorowego
• Sól
• ½ szklanki śmietany 18 %

Sposób przygotowania:
1. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, dodajemy ugotowany w osolonej wodzie ryż,obrane i starte warzywa ( marchew, pietruszkę), majeranek, doprawiamy solą i dokładnie mieszamy wszystkie składniki.
2. Kapustę obgotowujemy i dzielimy na liście.
3. Na każdy liść nakładamy trochę mięsa i zawijamy kapustę żeby mięso było w środku.
4. Układamy w naczyniu żaroodpornym polewamy 2 szklankami wody z rozrobioną kostką rosołowa.
5. Pieczemy 30 minut w 180°C.
6. Po upieczeniu dodajemy do sosu przecier pomidorowy i śmietanę, jeszcze chwile pieczemy.
7. Smacznego.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.