Opiekane, chrupiące ziemniaczki po angielsku

Opiekane, chrupiące ziemniaczki po angielsku

Opiekane, chrupiące ziemniaczki po angielsku

Obłędnie smaczne i chrupiące 😉

Pyszne, mega chrupiące, aromatyczne i banalnie proste do przyrządzenia. Jedyny haczyk w tym przepisie to tłuszcz, powinien być kaczy lub gęsi. Inaczej ziemniaki nie będą miały swojego charakterystycznego smaczku i chrupkości. To znaczy, będą chrupiące, nawet jeśli użyjesz smalcu wieprzowego, tylko inaczej, mniej spektakularnie.. No i zmieni się smak, jednak tłuszcz ptactwa wodnego ma zdecydowanie odmienny aromat od naszej chlewikowej „blondyny” 😉 Olej całkowicie nie nadaje się do tej potrawy. Nie da się za jego pomocą uzyskać charakterystycznej faktury, ani smaku…a ziemniaki będą przypominać frytki, a nie angielskie opiekańce. Cóż.. to chyba tyle w temacie wstępu

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.