Obiadowy Burger
Taki Burger nie tylko skusi dzieci, każdy dorosły też sięgnie po niego. Kotlety drobiowe z warzywami, polane sosem.
5 porcji
30 minut czas przygotowania
Składniki:
• Podwójny filet z kurczaka
• 1 łyżka przyprawy do kurczaka
• Sól
• Olej do smażenia
• Bułka tarta do panierki
• 2 jajka
• 1 pomidor
• ½ ogórka
• ½ papryki czerwonej
• 5 liści sałaty
• Dowolny sos
• 5 plastrów sera topionego
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w plastry, najlepiej żeby weszły nam nie za duże, rozbijamy i doprawiamy przyprawą oraz solą. Panierujemy w roztrzepanym jajku oraz w bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
2. Wyszło nam dziesięć kotletów, więc pięć rozkładamy, układamy na każdym kawałku po plasterku sera topionego, następnie po liściu sałaty, po dwa plasterki pomidora oraz ogórka i klika pasków papryki.
3. Przykrywamy pozostałymi pięcioma kotletami i polewamy sosem.
4. Smacznego.