Kotlet drobiowy z serową panierką
Idealny kotlet na danie obiadowe, imprezy. Łatwy w wykonaniu a zawsze coś innego.
Składniki:
• 1 filet podwójny z kurczaka
• Sól
• Przyprawa do kurczaka
• Olej do smażenia
• 2 kulki mozzarelli
• 10 dag sera żółtego
• Bułka tarta do panierki
• 2 jajka
• 2 pomidory
• ½ pęczka szczypiorku
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w plastry, doprawiamy przyprawą oraz solą.
2. Bułkę tartą mieszamy z startym na tarce o dużych oczach żółtym serem.
3. Mięso panierujemy w roztrzepanym jajku a następnie w bułce z serem.
4. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Po usmażeniu układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
5. Na każdy kawałku mięsa układamy plasterki pomidora oraz krążki mozzarelli.
6. Zapiekamy w piekarniku do chwili rozpuszczania się sera.
7. Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem.