Kotlet szwajcarski

Kotlet szwajcarski

Kotlet szwajcarski

Soczysty i delikatny kotlet z pysznym nadzieniem. Jak go zrobić? I czego unikać przy wyborze mięsa? Kotlet szwajcarski to klasyka i historia na talerzu. Sprawdzi się na każdą okazję, nie tylko na obiad, ale i do pracy.

Oryginalny szwajcar robiony był z cielęciny, z racji tego że to drogie i trudne mięso można sięgnąć po schab i kurczaka. Pytasz jak zrobić dobry kotlet?

Aby kotlet był naprawdę smaczny należy go przyrządzić z mięsa dobrej jakości. Schab najlepiej środkowy ( nie z supermarketu), jeśli to będzie kurczak nie kupujmy najtańszego mięsa. Ono na pewno jest z hodowli brojlerów, a te są sztucznie pędzone i pełne antybiotyków. Jakie mięso na szwajcarski kotlet ?

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.