Żołądki po węgiersku

Żołądki po węgiersku

Żołądki po węgiersku

Kiedyś robiłam podobne danie tylko z filetem z indyka, postanowiłam coś zmienić, zamieniłam mięso na żołądki z indyka i musze przyznać danie wyszło pyszne.

Składniki:
• 1 kg żołądków z indyka
• 4 szt. cebuli
• Olej do smażenia
• 700g passaty
• 1 szk. ketchupu pikantnego
• Sól
• Pieprz
• 1 łyżeczka cukru
• 1 łyżeczka papryki ostrej
• 1 łyżeczka papryki słodkiej

Sposób przygotowania:
1. Żołądki myjemy, kroimy w plasterki, zalewamy wodą i obgotowujemy 10 minut. Po tym czasie odlewamy, zalewamy ponownie wodą, solimy i gotujemy do miękkości.
2. Cebule obieramy, kroimy w krążki i prużymy na rozgrzanym oleju 10 minut.
3. Wlewamy passatę oraz ketchup, doprawiamy paprykami, pieprzem, cukrem oraz solą.
4. Sos łączymy z żołądkami, podajemy z ryżem lub makaronem.
5. Gotowe.
6. Smacznego

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.