Ryba po alzacku z sosem cytrynowym

Ryba po alzacku z sosem cytrynowym

Ryba po alzacku z sosem cytrynowym

Pyszne danie na każda okazję, łatwe w wykonaniu

Ryby nie goszczą u nas zbyt często, są raczej w mniejszości. Może też dlatego iż nie mamy dostępu do świeżych, a w marketach jakoś niezbyt lubię kupować. Czasami jednak się przemogę i kupuję, najczęściej mrożone filety (panga,okoń,tilapia),ewentualnie świeżego pstrąga lub doradę. Zdarza się i flądra w sezonie jednak tym razem była to chyba o ile dobrze pamiętam panga. Wiem jest wielu przeciwników tej ryby, więc można ją w przepisie zastąpić jakąkolwiek o łagodnym smaku 😉 Przepis wart uwagi, ryba jest delikatna w smaku, a sos aksamitny i świeżo cytrynowy

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.