Świąteczne roladki

Świąteczne roladki

Świąteczne roladki

Takich roladek nie może brakować na świątecznym stole.

11 porcji
30 minut czas przygotowania

Składniki:
• 1 kg schabu
• 1 brokuł
• 2 łyżki masła
• 1 cebula
• 1 duża marchew
• 1 serek topiony z szynką
• 2 jajka
• Bułka tarta do panierki
• Olej do smażenia
• Sól
• Pieprz

Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w dwu centymetrowe plastry, rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz sola.
2. Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym maśle. Do cebuli dodajemy starty na tarce o dużych oczach brokuł, obraną startą marchew, dziesięć minut prużymy aż warzywa zmiękną, solimy i łączymy z serkiem topionym.
3. Gotowym farszem smarujemy mięso i zwijamy w roladki.
4. Panierujemy w bułce tartej, roztrzepanym jajku i ponowie w bułce tartej.
5. Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.
6. Roladki gotowe.
7. Smacznego.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.