Roladki z kurczaka z kapustą
Roladki, które rozpuszczają się w ustach są bardzo soczyste, delikatne i bardzo smaczne.
10 porcji
30 minut czas przygotowania
Składniki:
• 1 filet z kurczaka
• 1 papryka czerwona
• 2 całe jajka
• 2 łyżki przyprawy gyros
• 10 liści kapusty pekińskiej
• 1 szklanka mąki pszennej
• ½ szklanki wody
• 1 szklanka mleka
• Sól
• Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Mięso bardzo drobno kroimy, przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą, papryką Sotrą oraz dodajemy bardzo drobno pokrojoną paprykę. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki.
2. Liście zanurzamy na 5 minut w gorącej wodzie.
3. Na każdy liści nakładamy po farsz mięsny i zwijamy w roladki.
4. Robimy ciasto naleśnikowe, do miski wsypujemy mąkę, sól, wbijamy jajko, wlewamy wodę i mieszając stopniowo mleko. Ciasto musimy być gęste.
5. W cieście zanurzamy roladki i smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
6. Gotowe.
7. Smacznego.