Roladki z chrzanem i ziemniakami

Roladki z chrzanem i ziemniakami

Roladki z chrzanem i ziemniakami

Roladki z mięsa mielonego z dodatkiem chrzanu, ogórka kiszonego i startych ziemniaków.

Składniki:
• ½ kg mięsa mielonego
• 1 całe jajko
• 2 łyżki chrzanu
• 2 łyżki śmietany 12 %
• 5 ziemniaków
• 2 ogórki kiszone
• Mąka pszenna do panierki
• Olej do smażenia
• ½ łyżeczki papryki ostrej
• Sól

Sposób przygotowania:
1. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą, papryką ostrą, dodajemy chrzan, śmietanę i starte na tarce o drobnych oczkach, odciśnięte z ziemniaki.
2. Mięso dokładnie mieszamy, robimy roladki, w środek wkładamy ogórki kiszone drobno pokrojone. Roladki obtaczamy w mące pszennej i smażymy na rozgrzanym oleju.
3. Sos ze smażenia roladek zagęszczamy mąką. Roladki układamy w naczyniu i polewamy sosem.
4. Danie gotowe.
5. Smacznego.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.