Mini schabowe w pysznym sosie

Mini schabowe w pysznym sosie

Mini schabowe w pysznym sosie

Nuda ciągle te same schabowe, ile można je jeść. A co powiecie na moją wersję, schabowe w pysznym sosie?

8 porcji
30 minut czas przygotowania

Składniki:
• ½ kg schabu
• 1 cebula
• ½ kg pieczarek
• 4 łyżki musztardy sarepskiej
• 5 łyżek ketchupu pikantnego
• Bułka tarta do panierki
• 2 jajka całe
• Olej do smażenia
• ½ szk. śmietany 12 %
• Pieprz
• Sól

Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy, każdy kawałek mięsa kroimy na 4 części, doprawiamy solą oraz pieprzem.
2. Panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz w bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Kotlety odkładamy na bok.
3. Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Następnie dodajemy musztardę, ketchup oraz śmietanę. Chwilę gotujemy i łączymy z mięsem.
4. Danie gotowe.
5. Smacznego.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.