Kotlety mielone z pieczarkami
Drobiowe kotleciki z pieczarkami, które zrobimy w 30 minut.
8 porcji
30 minut czas przygotowania
Składniki:
• 1 filet z kurczaka
• 1 cebula
• 20 dag pieczarek
• 1 jajko
• 15 dag sera żółtego
• 2 łyżki mąki pszennej
• Bułka tarta do panierki
• Olej do smażenia
• Sól
• Pieprz
• 1 łyżka przyprawy Gyros
Sposób przygotowania:
1. Mięso bardzo drobno kroimy, przekładamy do miski, doprawiamy solą oraz przyprawą Gyros, wbijamy jajko, dodajemy żółty ser straty na tarce o dużych oczach. Następnie wsypujemy mąkę i mieszamy dokładnie wszystkie składniki.
2. Cebulę obieramy drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.
3. Z mięsa robimy okrągłe kotlety, w środku otwór, w który umieszczamy po łyżce pieczarkowego farszu.
4. Każdy kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
5. Kotlety gotowe.
6. Smacznego.